Part 1- berätta om självskadebeteendet

| Postat i: SannaNilssonLidin, tankar & känslor
1
 
Hittade den här, och tycker den var väldigt passande då det inte är många pratar om.
Jag tänker dock göra 10 punkter åt gången istället för varje dag.
 
 
Dag ett
Hur länge har du självskadat? Diskutera varför du började.
 
Jag började när jag var 14 år, så det blir 5-6 år då beroende på hur man räknar. En natt visste jag inte vad jag skulle göra med mig själv, allt blev för mycket och jag ville bara bli av med alla känslor NU, och jag hade hört talas om att skada sig själv och ville testa vad som helst för jag orkade inte längre. Sen började jag använda det för allt, jag till och med hittade på anledningar till varför jag skulle göra det bara för att jag blev så besatt i det. Om jag hade vetat att det var så sjukt beroendeframkallande hade jag aldrig börjat.

 
 
Dag två
Vilket ställe på din kropp är mest påverkat av självskadandet?
 
Mina lår- men mitt vänstra är "värst".
Där kunde jag göra det utan att någon såg det, jag behövde inte oroa mig för vad jag skulle ha på mig då jag ändå inte tycker om att visa mina ben, eller bytte om framför folk.
 


Dag tre
Vad har du för motivation för att bli fri?

Ingen egentligen, vilket inte känns så bra. Men största anledningen måste nog vara att jag var så beroende av det att jag kunde inte tänka på något annat. Jag försökte hela tiden hitta anledningar till varför jag behövdes "straffas".
Men sen så måste det också vara lyckan alla andra visade när jag sa ett viss antal dagar jag hade varit skadefri. Att se andra stolta över något jag åstadkommit, gjorde mig så mycket gladare.
 
 
 
Dag fyra
Betraktar du dig själv som beroende?
 
Inte längre, men jag har definitivt varit det! Visst, jag får tankar och 'känslor' som får mig att vela göra det, och jag kan vara jätte nära- men gör det inte.
 
 
 

Dag 5
Vilken del av självskadande ogillar du mest?

Fördomarna och hur det så enkelt tar över ens liv. Det låter så jävla lame, men samtidigt är det sant. När man väl har börjat tar det över och man har så svårt att sluta.
Det är t.ex inte något man gör endast för uppmärksamhet, utan snarare mer ett rop på hjälp (iallfall i mitt fall).Dag 6
Vad gillar du med självskadadandet?

Förut älskade jag det, och då hade jag sagt "precis allt". De "hjälpte mig" på ett sätt, men förstörde mer än vad det hjälpte. Trots att jag säger att det hjälpte är det något jag aldrig skulle ge som förslag för något!Dag 7
Lista tio saker som gör dig lugn

Det beror ju helt på tillfället, och sen så finns det inte så mycket som gör mig lugn...
Och jag måste ju ses som den mest osociala personen någonsin efter det här!

1. Se youtube videos med mina favorit youtubers (danisnotonfire, amazingphil, Joe Sugg, mm)
2. Se en film - helst komedi
3. Se serier
4. Gå ut med hunden
5. Att få vara ensam
6. Att vara med vänner
7. Prata med någon (på var sida av skärmen)
8. Sminka mig
9. duscha
10. Få en stor lång kramDag 8
Vad är det mest stödjande någon sagt om självskadande?

Ehm... Det måste vara "fortsätt kämpa", "du klarar det här", "du är så stark" eller något liknande. Även om det är få och små ord kan de betyda så otroligt mycket och göra mig så otroligt glad!
Den bästa reaktionen jag fått när jag sa att jag var 200 dagar skadefri, var av Sofia som nästan hoppade på ställen, gav mig en high five och sen en stor kram och blev så glad över att höra det!Dag 9
Har du någon gång tagit bilder på dina sår? Diskutera

Det finns många bilder... *Ursäkta triggandet* Men det var för att jag ville sen gå tillbaka och kunna komma ihåg hur det såg ut när jag såg blodet rinna ner längst benen eller armarna, och samtidigt tänka tillbaka hur smärtan kändes. Så av någon sjuk anledning tyckte jag om att gå tillbaka och kolla på såren som då läkte, och minnas hur de såg ut när de var nya.

Det sjukaste måste vara att jag ibland tog före och efter bilder då jag visste att jag inte skulle kunna stoppa mig själv och go easy.Dag 10
Hur känner du över dina ärr?

Jag hatar dom inte, men jag gillar dom inte heller. Dom bara är där, och de ska vara där för de visar en viss historia och jag vill inte känna något typ av tvång för att täcka för dom för att jag "måste". Men i vissa sammanhang har jag t.ex långärmat vid släktträffar för jag vill inte att de äldre i släkten ska se ner på mig av någon anledning. Som att jag helt plötsligt är en sprucken ruta eller en repa på en bil som sänker värdet på den.

Hittills till Part 1- berätta om självskadebeteendet


Sofia Kihlström

Åh vilken bra sak! Kanske snor denna av dig hehe. Minns så jävla glad jag blev för din skull när du berättade det där 😍❤️❤️❤️

Svar: Ja, gör det! Den fick mig att tänka på saker jag aldrig riktigt tänk på förut som var kopplat till självskadandet!❤️❤️❤️❤️
Sanna


URL: http://sofffiak.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: