lets talk about food

| Postat i: SannaNilssonLidin, tankar & känslor
1
Jag har ett love/hate förhållande med mat. Jag tycker om smaken, men hatar tanken av att ha det i min kropp.
 
Jag äter inte mycket, det har jag egentligen aldrig gjort. Jag har trott sedan jag var liten att det var så jag skulle göra för att "bli smal", men under det senaste åren har jag läst mycket om kost och sådanna saker, vilket har fått mig att inse att mat är till för att ge kroppen bränsle- energ, hålla kroppen 'levande', för att du ska kunna fungera och man kan inte bli 'fet' på mat bara man äter rätt. Visst, jag kunde det här innan också, men grejen var den att jag trodde att mat gjorde en tjock, varesig man åt en sallad, potatis, palt, kyckling, osv.
 
Nej jag drar inte ner på alternativa måltider bara för att bli smal, samtidigt så kan det hända någon gång då och då att man äter skräpmat. Visst jag får sjukt mycket ångest efteråt, tänker "varför i helvete satte jag i mig det där? Fattar du hur mycket kalorier det där innehåller?", men försöker lugna mig med att säga till mig själv att jag äter kanske skräpmat 4 gånger per år, och jag dör inte av det. Dessutom är jag ingen pizza, chips eller hamburgare människa. Det är väl helt okej smaksättigt, men föredrar och tar alla dar i en vecka, en riktigt god hemlagad måltid med lax, potatis, broccoli och sallad framför skräpmat.
 
Det handlar inte om hur hur mycket man sätter i dig (om det inte gäller extrema mängder) utan mer om vad det är för sorts mat man sätter i sig. Sen ska man också kolla på hur ens familj ser ut, för alla är uppbyggna olika. Vissa kan vara pinnsmala medans andra är större. - det kommer komma upp ett inlägg framöver där jag har skrivit mer om detta! (redan skrivit klart den) 
 
Jag vill försöka få folk som kanske tänker på samma sätt som mig, att förstå hur det egentligen är. Man blir inte fet bara för att man dricker ett glas mjölk.
Jag vet att texten kan vara lite rörig och någon kanske tycker att jag har helt fel, men det är så här jag försöker att tänka för att inte dra ner mig mer än vad jag redan har gjort under så jävla många år. Sen är det ju så att vad man än säger eller skriver så kan vem som helst ta illa upp även om det inte vad det man var ute efter.
 
Jag gör endast detta för att försöka börja acceptera hur jag ser ut, är uppbyggd och kanske framöver förhoppningsvis gilla mig själv. Därför vill jag dela med mig om hur jag tänker, ifall någon annan har svårt att ändra sitt tankesätt och behöver en lite hjälp framåt.
Nej, jag har inte en dag bara ändrat mig, utan jag har lyssnat på mina vänner och läst bloggar, och genom det bestämde jag mig, nu jävlar är jag trött på att gräva min grav,jag har hela livet framför mig, nu är det dags för mig att börja leva- och börja leva kan jag endast göra om jag fixar mig själv först.
 
 

jag i ett nötskal

| Postat i: SannaNilssonLidin
2
Började planera min födelsedags fest i januari/februari, och har skrivit inköpslista och liknande grejer och behöver då bara checka av från den. Jag älskar att hålla på med papper och organisera saker, och det kommer vara i ett tema, det är därför det behövdes planeras så mycket hah.
 

 
 
 

Hypoterios

| Postat i: SannaNilssonLidin, tankar & känslor
1
Fick ännu ett blodprov svar i förrgår, och nu är det 'confirmed' att jag har hypoterios- alltså för lågt värde i sköldkörteln. Sköldkörten är då jätte viktig, och i vissa fall kan det vara farligt om man inte har normalt värde, speciellt om man har struma(som är typ tvärtom det jag har).
 
Detta förklarar sååå himla mycket! Så skönt att jag nu fått reda på både min ADD och hypoterios- eftersom det förklarar varför jag har haft det som jag har haft det de senaste åren/sen jag började skolan. Jag klarade inte av skolan överhuvudtaget nu under 2an, då jag inte var i skolan en enda full vecka. Från november, fram till sista dagen innan sommarlovet, var jag 1 eller högst 2 dagar i skolan under en vecka (enda sättet jag tog mig dit var genom att dygna vilken jag kunde göra 2ggr på en vecka, eller så hade jag försovit mig). Vissa veckor var jag inte där överhuvudtaget. Ett jävla under att jag inte blivit utskriven från skolan, men jag gissar att det var för att min utredning pågick under några månader.
 
Hypoteriosen gör att inget i kroppen egentligen riktigt fungerar som det ska- mer eller mindre. T.ex kan man vara riktigt trött (spelar ingen roll hur mycket eller bra man sovit), frusenhet, viktökning, torr hud (har redan torr hud men det har blivit mycket värre än vad det var förut), yrsel, trorrt hår och håravfall, lite raspigare/hesare röst, 'kort stubin' och mycket mycket mer. Det finns så många symtomer så det finns många som tror att dom har problem på sköldkörteln då de egentligen inte har det. Det krävs alltså blodprover efter plodprover för att få reda på det och hur stor dos man behöver på medicinen.
- kan dessutom tillägga att jag sitter just nu med fodrade mjukisbyxor, tjock huvtröja och filt över hela kroppen när jag skriver det här.
 
Snart är jobb vecka 2 avklarad. Helt sjukt fort har det gått!! Räknade dessutom ihop idag hur många timmar jag har kvar att jobba över, och kom fram till att om jag jobbade över 1,5h (till 16.00) idag, så hade jag jobbat klart midsommaren. Så nu var det klart, skönt!
 
stämmer in så jävla bra! Tog nästan 18 år dock...